Стотици любители на българския фолклор събра третото издание на фестивала „Среща в Тракия”, провел се на 18 май в нашия град. Седемнадесет танцови клуба от Първомай, Православен, Пловдив, София, Асеновград, Тополово, Мулдава и Монтана се включиха в инициативата, организирана от Момчил Тончев – ръководител на ТК ,,Тракийка”, Община Първомай и ОНЧ ,,Св. Св.Кирил и Методий-1894г.”

 Своите танцувални умения показаха над 350 участника от клубовете: ФК ,,Тракийка”, гр.Първомай, ТК ,,Първомай” при ОНЧ ,,Св.Св. Кирил и Методий-1894г”, гр.Първомай, Клуб за народни хора и танци ,,Марица”, гр.Първомай, ФТК ,,Евридика”, гр.Първомай, НС ,,Българче”, гр.Първомай,  ДТС ,,Китчица”, гр.Първомай, ТС ,,Веселие”- с.Православен,  ДТС ,,Наследство”, гр.Пловдив, ТК ,,2/4” – гр.Пловдив, ТК ,,Ади” при НЧ ,,Родолюбие-1873г.”, гр.Асеновград, Младежка фолклорна танцова група, гр.Пловдив, ТК ,,Сияние”, гр.Пловдив, Клуб по балкански танци ,,Асеница” към НЧ ,, Н.Й.Вапцаров-1932г.”, с.Мулдава, Клуб по балкански танци ,,Асеница” към НЧ ,, Н.Й.Вапцаров-1894г.”, с.Тополово, Състав за изворен фолклор ,,На мегдана”, гр.Монтана,  Школа по български народни танци ,,Еремия”- гр.София.

Празникът започна с дефиле на участниците, които преминаха от централния площад до общината, където всички се включиха в голямо първомайско хоро. На сцената пред читалището започна същинската част на празника. Събитието беше открито от заместник-кметът Радослава Ставрева, която в приветственото си слово каза: „Горда съм, че фестивалът се превръща в традиция, а участниците стават все повече“.

Програмата беше богата и разнообразна.  Танцовите клубове се представиха с по две хора по собствен избор, от различни етнографски области на България. Феерията от носии, музика, танци, автентичност и любов към българското впечатли публиката, която бурно аплодираше участниците.

Школата по български народни танци ,,Еремия” от гр.София се отличи със своята многобройност – 150 участника се представиха във фестивала.

Ръководителите  на клубовете получиха грамоти за участие, за всички танцьори имаше малък подарък, осигурен от Община Първомай.

Фестивалът завърши с голямо хоро, в което се включиха всички любители на фолклорните ритми.

Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален! Фестивалът „Среща в Тракия” - пъстър и емоционален!