Проект на Община Първомай за образователна инфраструктура беше одобрен и ще получи финансиране от Министерството на образованието и науката.

    Той ще се реализира  по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2024-2027, Модул 1 ,,Детски ясли и детски градини – изграждане на нови сгради, както и пристрояване, надстрояване и реконструкция на съществуващи”.

    Одобрено за финансиране е проектно предложение, свързано с изграждане на нов корпус с физкултурен салон към ДГ ,,Първи юни” в с.Градина. Крайният срок за изпълнение и отчитане на всички одобрени дейности е 31.12.2027г., съгласно Решение №103/15.02.2024г. на Министерски съвет.

    С реализирането на проекти, свързани с образователната инфраструктура ще бъде намален недостигът на места в детските ясли и ще се осигури здравословна физическа среда за осъществяване на отглеждане, възпитание и обучение на деца от тримесечна до тригодишна възраст. С преодоляване на недостига на места в детските градини, в т.ч. яслените групи, ще се осигури достъп на всички деца до предучилищно образование от 4-годишна възраст с цел да се осигури възможност всички деца да получават предучилищното си образование в общински и държавни образователни институции и в по-голяма близост до местоживеенето им.