Днес беше направена символична първа копка на новото мостово съоръжение над река Марица при км 6+832 на път III-667 Плодовитово – Асеновград, в участъка между град Първомай и село Градина.

   Водосвет за здраве и успешно завършване на начинанието отслужиха петима отци.

   На събитието присъстваха кметът на общината Николай Митков, председателят на УС на АПИ инж. Ясен Йорданов, Десислава Паунова – член на УС на АПИ, Димитър Добрев – заместник-областен управител на област Пловдив, изпълнителният директор на „ГБС – Инфраструктурно строителство" АД инж.Тодор Гочев, заместник-кметовете, общински съветници, представители на бизнеса  и много граждани.

   Кметът на общината Николай Митков нарече събитието историческо - „Днес смея да твърдя, че присъстваме на историческо събитие, дълго чакано от всички граждани на общината и населените места от региона. Дойде време с помощта на държавната власт, Агенция ,,Пътна инфраструктура” и с божието благословение да правим първа копка на новия мост, който ще е двулентов и ще осигури безпрепятствено преминаване на потока и бизнеса. Това ще даде добър старт Първомай да се развива и да живеем на място, където съоръженията са изградени по модерен начин и ще сме спокойни за нашата безопасност. Искам да благодаря на целия екип, на представителите на АПИ, които са тук и положиха много усилия това да се случи. С общи усилия, надявам се след няколко месеца да присъстваме на откриването на новото мостово съоръжение. Да си пожелаем строителството да е безпроблемно, сигурен съм, че ще бъде изпълнено качествено и в срок.”

   Председателят на Агенция ,,Пътна структура” сподели, че екипите са положили непрекъснати усилия, спазвайки законовите процедури за подготовка на обекта. – „Имаме готов проект и избран изпълнител, както и осигурено финансиране. Новият мост ще бъде изпълнен със съвременни технологии и ще осигури безопасно движение с необходимата товароносимост. Разчитаме на строителния надзор и авторския контрол да са безкомпромисни към качеството на строителството.”

   Инж.Гочев също увери, че ще се постараят обектът да бъде завършен качествено и в срок и напомни, че освен всичко друго трябва да съхранят здравето си и живота на хората, които ще работят по това толкова важно съоръжение.

   Традиционната бутилка с шампанско не беше разбита в кофата на багера, но багеристът направи първата копка.

Днес беше направена първа копка на новия мост над река Марица Днес беше направена първа копка на новия мост над река Марица Днес беше направена първа копка на новия мост над река Марица Днес беше направена първа копка на новия мост над река Марица Днес беше направена първа копка на новия мост над река Марица Днес беше направена първа копка на новия мост над река Марица Днес беше направена първа копка на новия мост над река Марица