На 20 юни 2023 година, с празничен концерт, Народно читалище ,,Пробуда-1908” в с. Дълбок извор отпразнува 115 години от основаването си.

   Животворното начало на читалищното дело в селото е поставено през 1908 година. В своята дълголетна история, читалището е културен, образователен и информационен център с дълбоки традиции. В читалището функционират библиотека, музейна сбирка, театрален състав, група за изворен фолклор и детска танцова трупа.

   Празникът събра в салона читалищни деятели от различни поколения, самодейци от сродни просветно-културни средища, спомоществователи, жители на селото и много деца. Гости на празника бяха заместник-кметът на община Радослава Ставрева и секретарят Ана Николова.

   Празникът беше открит с водосвет във фоайето на читалището. Гостите се насладиха на богата музикално-артистична програма, подготвена от местни самодейци и гостуващи клубове от общината. Гост-изпълнители бяха мажоретките и ТК ,,Българче” на СУ„Проф.д-р Асен Златаров“ и танцьорите от Патриарх Евтимово.

   Отдадено беше внимание към всички самодейци, отдали частица от живота си на дейността на читалището. Трима от тях - Шинка Колегова, Анка Чакалова и Жулиета Цветилова, бяха отличени със специално учредения за повода знак „Сърце“. Наградите бяха връчени от зам.-кметът Радослава Ставрева. От името на кмета на общината Николай Митков, госпожа Ставрева поднесе на ръководството на читалището подарък, кошница с цветя и поздравителен адрес, в който се казва:,,…През всички тези години читалището поддържа огъня на знанието, обогатява духовния и културен живот в общината, съхранява и развива българските традиции и обичаи. Днешният празник е признание за всички Вас – читалищни деятели и самодейци, които със своя всеотдаен труд и талант пазите българския дух и националната идентичност…”

   И като на всеки празник имаше и торта. Мероприятието завърши с голямо хоро на площада.

Читалището в село Дълбок извор празнува 115 години от създаването си Читалището в село Дълбок извор празнува 115 години от създаването си Читалището в село Дълбок извор празнува 115 години от създаването си Читалището в село Дълбок извор празнува 115 години от създаването си Читалището в село Дълбок извор празнува 115 години от създаването си Читалището в село Дълбок извор празнува 115 години от създаването си Читалището в село Дълбок извор празнува 115 години от създаването си Читалището в село Дълбок извор празнува 115 години от създаването си Читалището в село Дълбок извор празнува 115 години от създаването си Читалището в село Дълбок извор празнува 115 години от създаването си Читалището в село Дълбок извор празнува 115 години от създаването си Читалището в село Дълбок извор празнува 115 години от създаването си