Под егидата на кмета на общината Николай Митков, на 13 май 2023 г., се проведе  специализирана изложба за далматини с международно участие.

    Както обикновено изложбата беше съпроводена от различни надпревари за кучета и деца-хендлери. Изненадата за всички беше, че в състезанието за най-лакомо куче победители бяха две бебета.

    Бакарди е победителят в специализираната изложба. Далматинът, когото всички познават печели званието „Най-красиво куче на изложбата“ за втори път. Той е от развъдника „Далмеджик“, в който се наследяват гените и на най-известното първомайско куче - Голди. Бакарди е на 2 година и 1 месец. Негови собственици са Александра Иванова и Веселин Павлов, едни от най-големите почитатели на първомайските киноложки събития.

    Победителят в голямата надпревара получи Купата на кмета, която беше връчена от заместник-кмета Радослава Ставрева. За стопаните на Бакарди имаше и подарък - картина, портрет на далматин, нарисуван от Вихра Григорова и връчен лично от нея. Тя е художник, председател на клуб „Хрътки“ и всеотдаен поддръжник на киноложкото дело в Първомай.  

    Съдия на събитието беше норвежката Хайди Прайс - изключително добър развъдчик на породата.

    Специализираната изложба на далматини беше организирана от Пеньо Запрянов, със съдействието и подкрепата  на Община Първомай.

Специализирана изложба за далматини с международно участие Dalmatian Dog Show 2023 Специализирана изложба за далматини с международно участие Dalmatian Dog Show 2023 Специализирана изложба за далматини с международно участие Dalmatian Dog Show 2023 Специализирана изложба за далматини с международно участие Dalmatian Dog Show 2023 Специализирана изложба за далматини с международно участие Dalmatian Dog Show 2023 Специализирана изложба за далматини с международно участие Dalmatian Dog Show 2023 Специализирана изложба за далматини с международно участие Dalmatian Dog Show 2023