На 22.03.2023г. Община Първомай беше домакин на заседанието на Управителния съвет на Организация за управление на Тракийски туристически район.

    Кметът Николай Митков посрещна в кабинета си изпълнителния директор Радост Иванова, председателят на УС Любозар Фратев, административният секретар Цветелинка Цветанова и представителите на общините Чирпан, Стара Загора и Харманли.

    Николай Митков отправи приветствие към  всички присъстващи членове и разказа накратко за забележителностите в района. Следвайки дневния ред на заседанието, г-н Фратев направи текущ отчет на дейността на организацията и представи  молбите за членство на община Нова Загора и Община Калояново, които изявяват желание да се присъединят към сдружението.

     Г-жа Радост Иванова представи новия пътеводител ,,Открийте магията на Тракийски туристически район”, в който са включени възможности за кратки експедиции на няколко общини, членуващи в организацията, както и списък на фестивалите и събитията в Тракийски туристически район, които съчетават традиции и съвременност.

    След заседанието участниците посетиха къщата-музей ,,Георги Караславов” в кв.Дебър.

    Организация за управление на Тракийски туристически район /ОУТТР/ е учредена в изпълнение на Закона за туризма /ЗТ/ и националната концепция за туристическо райониране, в нея членуват НПО, общини, областни администрации, образователни структури, музеи и частни фирми, свързани с туризма в региона.

    Организацията подпомага дейността на кметове на общини и областните управители при реализацията на стратегии и програми в туризма, участва в работни групи към министерство на туризма при разработване на нормативни актове и спомага за разработването на качествени туристически продукти.

Община Първомай беше домакин на Общото събрание на ОУТТР Община Първомай беше домакин на Общото събрание на ОУТТР Община Първомай беше домакин на Общото събрание на ОУТТР Община Първомай беше домакин на Общото събрание на ОУТТР Община Първомай беше домакин на Общото събрание на ОУТТР