Днес, в навечерието на 150-тата годишнина от гибелта на Васил Левски, в двора на ПГСС "Васил Левски", с кратък  рецитал, се състоя тържествено честване. На събитието присъстваха кметът на общината Николай Митков и заместник-кметът Радослава Ставрева.

   Учениците и ръководството на общината положиха венци и цветя пред паметника на Апостола и сведоха глави пред неговата памет. Кметът поздрави възпитаниците на гимназията и техните учители и им пожела много здраве и успешно обучение, а към педагозите се обърна с пожелание все така с жар и ентусиазъм да водят учениците си към знания, да ги учат на толерантност и да възпитават у тях родолюбие.

   Кметът награди най-добрите творби, участвали в конкурса „Писмо до Левски” – инициатива, част от седмицата посветена на Апостола. Първо място спечели Елена Петрова от IX "а” клас; второ - Красимира Камова – ученичка от IX "а” клас; трето място - Антонина Димитрова от  VIII "а” клас.

pdfПисмо до Левски – 1

pdfПисмо до Левски – 2

pdfПисмо до Левски - 3

Поклон пред паметта на Апостола на свободата Поклон пред паметта на Апостола на свободата Поклон пред паметта на Апостола на свободата Поклон пред паметта на Апостола на свободата Поклон пред паметта на Апостола на свободата Поклон пред паметта на Апостола на свободата Поклон пред паметта на Апостола на свободата