Точно преди Коледните празници, на 22.12.2022г., кметът Николай Митков подписа договор с МРРБ за финансиране и реализация на обект: Реконструкция на общински път PDV1213 /PDV1210/ Първомай – Бяла река – Православен – Драгойново – Буково, участък Първомай – Бяла река.

   Пътят, който е с дължина 3.603 км е в лошо техникоексплоатационно състояние, с множество пропадания и компрометирани участъци. Той е пряка връзка с цариградския път и обслужва селата Бяла река, Православен, Драгойново, Буково, Езерово и Воден.

   Предвиденото строителство включва ремонтни работи по направа на изкопи и полагане на нова пътна конструкция от несортиран трошен камък, полагане на нови асфалтови пластове от плътен асфалтобетон, ремонт на прилежащите пътни съоръжения – водостоци, окопи, банкети и др. Ще се изпълни и предвидената в проекта постоянна организация и безопасност на движението.

Кметът подписа договор с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на проект Кметът подписа договор с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на проект