Днес в Министерството на младежта и спорта, кметът Николай Митков подписа договор за финансиране на мини футболно игрище с изкуствено тревно покритие.

   За реализиране на начинанието има одобрен проект: „Развитие на спортна инфраструктура, чрез изграждане на нова спортна площадка в кв. Дебър, гр. Първомай”

   Игрището ще бъде разположено на общински терен УПИ-I, кв. 13 по действащия кадастрален и регулационен план на кв. Дебър, с добра транспортна достъпност.

   Спортното съоръжение ще бъде с размери 20 x 40 метра. Проектното предложение включва следното оборудване: зелена оградна мрежа от поцинкована стоманена тел с полимерно покритие с височина 6 м, изкуствена трева 50 мм с EPDM гранули, врата /футбол 3х2м,80х80 мм, мрежа за футбол 3х2м олекотена модулна трибуна за зрители с 39 места, изработена от стоманени профили, PVC седалки с облегалки, монтаж на скамейка 5 метра за резервни играчи – 10 места, покритие от плътен прозрачен поликарбонат, двукрила врата на панти с брава за заключване и еднокрила врата на панти с брава за заключване, полимерно боядисани.

   Това е първото мини футболно игрище на територията на общината, а средствата са изцяло осигурени от Министерството на младежта и спорта.

   Развитието на спортната инфраструктура, както и поддържането на спортните съоръжения в общината са част от приоритетите на общинското ръководство, за да може децата и възрастните да спортуват на модерни игрища и да има добри условия за провеждането на спортни събития.