С пълна сила текат ремонтните дейности на две улици в с Искра – ул.,,Бели брези” и ул.,,Димитър Благоев”.

    И двете улици са в недобро експлоатационно състояние – с множество пропадания, на места изцяло разрушени. С изпълнението на реконструкцията на пътната настилка се цели улесняване на движението и нормалното придвижване на пешеходци и моторни превозни средства.

    Участъкът на ул.,,Бели брези”, който ще се обнови е с дължина 131м, а този на ул.,,Димитър Благоев” – 117м.

    Трасето и на двете улици е изцяло права. Новата конструкция на настилката ще се изпълни от трошен камък с подбран зърнометричен състав / минералбетон / с плътна асфалтова смес. С реконструкцията ще се осигури повърхностно отводняване като се съблюдават пресичанията с другите улици. За целта, освен съществуващите дъждоприемни оттоци, ще се направят и изцяло нови – на нивото на новата пътна настилка.

    За улица ,,Бели брези” има изградени тротоари, чиято реконструкция е включена в обхвата на поръчката. Новите тротоарни площи ще се изпълнят с бетонови плочи върху уплътнена пясъчна подложка и основа от трошен камък.

    Реконструкцията на двете улици е дейност от Инвестиционната програма на общината за 2022 година.

Стартираха ремонтни дейности  на две улици в село Искра Стартираха ремонтни дейности  на две улици в село Искра Стартираха ремонтни дейности  на две улици в село Искра Стартираха ремонтни дейности  на две улици в село Искра Стартираха ремонтни дейности  на две улици в село Искра Стартираха ремонтни дейности  на две улици в село Искра Стартираха ремонтни дейности  на две улици в село Искра Стартираха ремонтни дейности  на две улици в село Искра