Днес кметът подписа Меморандум за сътрудничество с Асоциацията на производителите на декоративни растения в България /АПДРБ/, представлявано от арх. Татяна Бояджиева.

   Меморандумът за разбирателство и сътрудничество между двете страни се ангажира с темата за по-здравословна и зелена градска среда и превръщането на градовете в по-чисти и по-екологични места за живеене.

   Документът изразява готовността на общината и Асоциацията да работят заедно, обединявайки се около общата си визия за по-здравословното бъдеще на градските райони. Това е свързано със съвместна работа за по-пълноценното използване на зеленината като определящ фактор за разрешаването на проблемите, свързани с качеството на въздуха и водата и влошаването на градския климат.

   Съвместната дейност включва следните приоритети: прилагане на изискванията на „Стандарта за качество в производството и търговията на декоративни растения в България”, във връзка с изграждане и поддръжка на обекти на територията на община Първомай; организиране на кампании за повишаване на осведомеността на гражданите за ползите от зеленината в градовете; организиране на кампании за засаждане и залесяване с цел намаляване на праховото и шумовото замърсяване в градовете; изграждане на повече обществени зелени площи, както и зелени покриви, зелени стени и зелени дворове в детските градини, училищата и здравните заведения; създаване на благоприятни условия за активно включване на гражданите в кампании за засаждане на растения в градска среда.

Кметът Николай Митков подписа Меморандум за сътрудничество Кметът Николай Митков подписа Меморандум за сътрудничество