И жителите на село Караджалово ще се радват на обновен кът за отдих и спорт на открито, реализиран в рамките на Национална кампания „Чиста околна среда 2022 година” в обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“.

   Днес кметът Николай Митков и заместник-кметът Радослава Ставрева лично посетиха качествено завършения обект.

   Проектните дейности включваха: почистване на обособеното място за кът за отдих и спорт, облагородяване на почвата, оформяне на зелени площи  и паркови алеи, обогатяване на интериора чрез поставяне на градинско обзавеждане и фитнес уреди на открито, доставка и монтиране на детски уреди за игра, кошчета за отпадъци и парково осветление.

   Една част от парковото оборудване е дарение от „Енери Солар БГ 1“ ЕАД – собственик на ФЕЦ – Караджалово, които за пореден път правят благороден жест към жителите на селото.

   Всички заложени дейности по изготвянето на проекта целят трайно подобряване на социалното и екологичното състояние на местата характерни с публични функции с висока обществена значимост, занимания и спорт на открито, както и повишаване на екологичната култура и отговорно отношение към опазване на околната среда.

   Учениците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Караджалово, които са много доволни от новия кът за спорт, подариха на кмета и представителите на „Енери Солар БГ 1“ коледни сувенири.

И жителите на с. Караджалово имат обновен кът за отдих и спорт И жителите на с. Караджалово имат обновен кът за отдих и спорт И жителите на с. Караджалово имат обновен кът за отдих и спорт И жителите на с. Караджалово имат обновен кът за отдих и спорт И жителите на с. Караджалово имат обновен кът за отдих и спорт И жителите на с. Караджалово имат обновен кът за отдих и спорт И жителите на с. Караджалово имат обновен кът за отдих и спорт И жителите на с. Караджалово имат обновен кът за отдих и спорт