Днес се състоя освещаване на изцяло обновената детска градина в село Виница, филиал на ДГ ,,Марица” - Първомай.

    На събитието присъстваха кметът на селото Георги Русев, заместник-кметовете Радослава Ставрева и Хамди Мустафа, Катя Спасова – директор на детското заведение, учители, родители и граждани.

    Специално за повода децата бяха подготвили кратка музикална програма. Облечени в народни носии, децата, заедно със своите учителки най-много се радваха на своя обновен дом.

    Празничен водосвет и освещаване на сградата беше извършен от отец Александър, който поръси децата за здраве, успехи и сполука.

    С поздрав към децата и учителките се обърна кметът на общината като  им пожела  успешно обучение и весели игри в новата и чиста сграда на градината. Той каза, че с реализирането на дейностите за обновяване на детските заведения, образованието на територията на общината получава изключително добри и модерни условия, за да се  полагат най-добрите грижи за децата.

    Николай Митков, Георги Русев и директорката  прерязаха лентата на обновената сграда.  

    По-голямата част от средствата за ремонтните дейности  на детското заведение са отпуснати с ПМС, а останалите са осигурени от целевата субсидия за капиталови разходи за 2022 година.

    Детската градина е изцяло обновена - има нова електро и ВиК инсталация, нова дограма, нови врати, топлоизолация по фасадите и енергоспестяващо осветление. Направена е вътрешна мазилка, външно боядисване и нови винилови настилки на подовете.

    Детската площадка също е нова и цветна – монтирани са комбинирани съоръжения за игра с положена ударопоглъщаща настилка.

Кметът преряза летата на изцяло обновената детска градина в село Виница Кметът преряза летата на изцяло обновената детска градина в село Виница Кметът преряза летата на изцяло обновената детска градина в село Виница Кметът преряза летата на изцяло обновената детска градина в село Виница Кметът преряза летата на изцяло обновената детска градина в село Виница Кметът преряза летата на изцяло обновената детска градина в село Виница Кметът преряза летата на изцяло обновената детска градина в село Виница Кметът преряза летата на изцяло обновената детска градина в село Виница Кметът преряза летата на изцяло обновената детска градина в село Виница Кметът преряза летата на изцяло обновената детска градина в село Виница Кметът преряза летата на изцяло обновената детска градина в село Виница Кметът преряза летата на изцяло обновената детска градина в село Виница