Кмeтът на общината Николай Митков посрещна днес в кабинета си Корхан Кюнгерю - Гeнeрaлeн кoнcул нa Република Турция в Плoвдив.

Това е първа официална визита на турския дипломат в общината след встъпването му в длъжност. В разговорите участваха председателят на Общинския съвет Христо Вълчев и заместник-кметът Хамди Мустафа.

   Още в самото начало на срещата кметът Николай Митков отбелязаха факта, че в Първомай са положени добри основи за инвестиции и вече има няколко турски компании, които успешно развиват дейност на територията на общината, като фирма ,,Алкао”, която се занимава с производство на какао. Той изтъкна факта, в града ни има инвестиции от всяко естество и все повече нови фирми проявяват интерес за развитие в региона.

   Основен акцент в разговорите бе поставен върху задълбочаването на двустранното сътрудничество на регионално ниво с сферата на икономическите връзки и културния обмен.

   Генералният консул Корхан Кюнгерю изрази задоволство, че има възможност да работи в историческия град Пловдив и ще се опита да даде своя принос за развитие на приятелските взаимоотношения със съседните общини и активизиране на контактите между турския и местен бизнес. Той изяви желание при следващото си посещение да посети някои от по-големите фирми.

   Двете страни размениха подаръци и изразиха надежда за продължаване на добрите съвместни взаимоотношения и  контакти.

Кметът на общината Николай Митков се срещна с генералния консул на Р Турция в Пловдив Кметът на общината Николай Митков се срещна с генералния консул на Р Турция в Пловдив Кметът на общината Николай Митков се срещна с генералния консул на Р Турция в Пловдив Кметът на общината Николай Митков се срещна с генералния консул на Р Турция в Пловдив