Жителите на село Искра имат нов кът за отдих, реализиран  в рамките на Национална кампания „Чиста околна среда 2022 година”  в обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“.

    Проектните дейности включваха: почистване на обособеното място за кът за отдих, доставка и монтиране  на оборудване - пикник пейки, кошчета за отпадъци, дървена беседка с пейки, люлка тип ,,везна” и пързалки в пъстри цветове.

    Кметът на общината Николай Митков и кметът на с.Искра Тодор Налбантов лично инспектираха качествено завършения обект. Градоначалникът изрази своите приятни впечатления от доставените съоръжения, които придават цветна и приветлива визия на мястото и създават възможност за отдих на жителите на селото и игри за децата.

    Основната цел на проектното предложение е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременни тенденции в сферата на опазване на околната среда, чрез привличане на местната общественост в реализиране на заложените дейности и повишаване на ангажираността и при поддържане на изградените съоръжения.

Жителите на с.Искра ще се радват на нов кът за отдих Жителите на с.Искра ще се радват на нов кът за отдих Жителите на с.Искра ще се радват на нов кът за отдих Жителите на с.Искра ще се радват на нов кът за отдих