В продължение на последователната си и целенасочена политика за подобряване на пътната инфраструктура, Община Първомай стартира дейности по асфалтиране на четири улици в кв.Дебър с обща дължина 1 км и 100м - ул. ,,Богомил”, ул.,,Босилек”, ул. ,,Антим I”, и ул.,,Крайречна”.

     Днес беше направена първа копка за основен ремонт и реконструкция на улиците в кв.Дебър. По традиция, кметът на общината Николай Митков счупи символично бутилка шампанско за успешното реализиране на ремонтните дейности.

     Благословия за начинанието и неговия успешен край бе отправена от отец Александър, който извърши водосвет.

     На официалното събитие присъстваха също кметският наместник на кв.Дебър Ангел Ангелов, гл.архитект на общината Добромир Спасов, представители на фирмата изпълнител, заинтересовани лица и граждани от квартала.

     С направената първа копка на практика бе даден старт на изпълнението на строително-монтажните работи. Средствата за обновяването на улиците  са отпуснати с Постановление № 376 на Министерски съвет.

     Улица ,,Богомил” ще бъде изцяло реновирана, а на останалите три улици ще бъдат обновени определени участъци. Предстои да се направи нова тротоарна и асфалтова настилка, бетонови бордюри, улична маркировка, ще се монтират  стандартни пътни знаци за вертикална сигнализация, ще се направи повдигане на съществуващите ревизионни шахти и  нови дъждоприемни шахти.

Започнаха ремонтните дейности на четири улици в кв.Дебър Започнаха ремонтните дейности на четири улици в кв.Дебър Започнаха ремонтните дейности на четири улици в кв.Дебър Започнаха ремонтните дейности на четири улици в кв.Дебър Започнаха ремонтните дейности на четири улици в кв.Дебър