Днес се състоя освещаване на реновираната детска градина в кв.Любеново, филиал на ДГ,,Осми март”, чийто ремонт стартира през лятото на тази година.

   На събитието присъстваха кметът на общината Николай Митков, Тодор Стоянов – гл.специалист ,,Организационен” в кв.Любеново, Нели Чепишева – директор на детското заведение, родители и граждани. Специално за повода децата бяха подготвили стихове и песни. Облечени в народни носии малчуганите заедно със своите учителки най-много се радваха на своя нов дом.

   Празничен водосвет и освещаване на обновената сграда беше извършен от отец Станимир, който поръси децата за здраве и сполука.
   С поздрав към децата и учителките се обърна кметът на общината като  им пожела здраве и успешно обучение в новата и чиста сграда на градината.

   Николай Митков, Тодор Стоянов и директорката  прерязаха лентата на обновената сграда.

   Средствата за ремонтните дейности на детското заведение са отпуснати от ДФ ,,Земеделие”. Детската градина е изцяло обновена - има нова електро и ВиК инсталация, нова дограма, топлоизолация по фасадите, енергоспестяващо осветление и отоплителна инсталация с термопомпи. Направена е вътрешна мазилка и боядисване, изцяло ново обзавеждане и всичко необходимо за нуждите на децата и персонала.

   Детската площадка също пъстра и нова – монтирани са комбинирани съоръжения за игра, пързалка, люлка, пясъчник, пейки и кошчета за отпадъци. Чрез изграждането на рампа е улеснен достъпът до сградата, както на малките деца, така и на родителите с детски колички.  Оградата на детската градина е изцяло ремонтирана.

Кметът преряза летата на изцяло обновената детска градина в кв. Любеново Кметът преряза летата на изцяло обновената детска градина в кв. Любеново Кметът преряза летата на изцяло обновената детска градина в кв. Любеново Кметът преряза летата на изцяло обновената детска градина в кв. Любеново Кметът преряза летата на изцяло обновената детска градина в кв. Любеново Кметът преряза летата на изцяло обновената детска градина в кв. Любеново Кметът преряза летата на изцяло обновената детска градина в кв. Любеново Кметът преряза летата на изцяло обновената детска градина в кв. Любеново Кметът преряза летата на изцяло обновената детска градина в кв. Любеново Кметът преряза летата на изцяло обновената детска градина в кв. Любеново Кметът преряза летата на изцяло обновената детска градина в кв. Любеново