Кметът Николай Митков и заместник-кметовете – Радослава Ставрева и Хамди Мустафа участваха в открит урок с учениците от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“, който се състоя днес в Пленарна зала на общината.

Присъстваха 12 ученика от 10„в“ клас, в паралелка „Икономическо и информационно осигуряване“, с класен ръководител Венета Кичукова, която преподава икономически дисциплини.

    В рамките на един учебен час децата дискутираха проблеми на екологична тематика. Екологът на общината Магдалена Янкова направи презентация на тема „Кръгова икономика“. Тя разясни на учениците какви са ползите и за околната среда, икономиката и всички нас.

    След приключване на урока, децата разгледаха кабинетите на служителите и витрината с купите и медалите. Разговорът продължи в кабинета на кмета. Той ги запозна със Знака на града, знамето на града и Почетната книга, в която видни гости са оставили своите послания. Децата живо се интересуваха от инфраструктурни проекти и осигуряване на финансови източници, получи се интересна дискусия.

    Учениците подариха на кмета картина, той поднесе на всеки един от тях символичен подарък и им пожела да следват мечтите си и да учат: „Пред Вас има безкрайно много възможности, не забравяйте, че доброто образование е много важно и изцяло от Вас зависи как ще се реализирате.“

Открит урок при кмета на община Първомай Открит урок при кмета на община Първомай Открит урок при кмета на община Първомай Открит урок при кмета на община Първомай Открит урок при кмета на община Първомай Открит урок при кмета на община Първомай Открит урок при кмета на община Първомай