На 15 април се състоя първото голямо състезание по бадминтон в новата зала. КФВС ,,Атлет”- Първомай стана домакин на Републиканското първенство за момичета и момчета до 13 години.

     53 момичета и 56 момчета от 19 клуба в страната се състезаваха на сингъл, двойки момчета, двойки момичета и смесени двойки.

     На официалното откриване присъства кметът на общината Николай Митков, който пожела успешно представяне на състезателите. В присъствието на спортисти, родители и треньори, отец Станимир направи освещаване на спортното съоръжение, след което беше даден старт на първото официално състезание. Залата има шест корта, съблекални, бани и пейки за феновете.  Клубът по бадминтон вече официално ще е домакин на национални шампионати и балканиади.

Кметът присъства на първото  голямо състезание в  новата зала за бадминтон Кметът присъства на първото  голямо състезание в  новата зала за бадминтон Кметът присъства на първото  голямо състезание в  новата зала за бадминтон Кметът присъства на първото  голямо състезание в  новата зала за бадминтон Кметът присъства на първото  голямо състезание в  новата зала за бадминтон