В периода 20-21 април 2022 година, при благоприятни метеорологични условия, ще се осъществи първата за годината масова пролетна дезакаризация на територията на Община Първомай - общо 108 дка.

    Екипите на фирма ,,Пест Корект” ще обработят тревните площи на градинките до пазара, църквата, пощата, гарата, автогарата, около сградата на общината и градския парк, както и междублоковите зелени площи на ул.,,Ал. Стамболийски”, ул.,,Княз Борис І”, ул. ,,Стефан Стамболов”, ул.,,Орфей”, ул.,,Петър Берон” и ул. „Черноризец Храбър” и площите  на ул.,,П. Славейков”, ул.,,Панайот Хитов”, ул.,,Арда” и ул.,,Христо Ботев”.

    Ще се третират зелените площи в кв.Дебър – до х.,,Цариград”, къща-музей ,,Г.Караславов”, ОУ,,Г.Караславов”, параклиса ,,Св.Пантелеймон”, площите в кв. Любеново – градинката до Кметството и ул.,,Ахелой” и в с.Градина – градинката до Кметството, тревните площи около кафе ,,Биас” и ,,Талисман”. Градският стадион, както и тези в двата квартала, стадионите в с.Градина и с.Бяла река също ще се обработят.

    При обработката ще се използват разрешени за употреба биоцидни препарати, в съответната доза и концентрация.

    Община Първомай обръща внимание на гражданите да не посещават обработените тревни площи до изтичане на карантинния период, който е 24 часа.