Тази година, на 26 февруари, ще бъдат отбелязани 30 години от организирането на Зимен спортен празник на Община Първомай. За първи път този празник се провежда през 1992 година като идеята е по този начин да бъде отбелязан 3 март - Националния празник на България.

   За разлика от миналата година, когато спортният празник не се проведе, поради сложната епидемична обстановка в страната, тази година любителите скиори отново ще могат да премерят сили на южната писта под връх Снежанка в курортния комплекс Пампорово. Състезанието ще започне в 10,30 часа. Община Първомай организира транспорт за желаещите да участват. Автобусът ще тръгне в 7,00 часа от паркинга на общината, връщането е в същия ден - след приключване на мероприятието.

   За най-добрите в традиционните категории са предвидени купи и медали, осигурени от Община Първомай.

   Първите организатори на празника ще получат плакети – за цялостен принос и активно участие в състезанията, които ще бъдат връчени от кмета Николай Митков. Това ще се случи на 3 март пред ОНЧ ,,Св. Св. Кирил и Методий”, преди тържественото честване на Националния празник.

30 години от провеждането на Зимен спортен празник в Община Първомай 30 години от провеждането на Зимен спортен празник в Община Първомай