В Деня на народните будители, Съюзът на българските писатели удостои кмета Николай Митков с почетна грамота и значка за подкрепа на съвременната българска литература.  На специална церемония, Боян Ангелов – Председател на СБП, връчи наградите на творци и общественици.

  Основен мотив за награждаването е ежегодното връчване на националната литературна награда на имено на Георги Караславов и Слав Хр.Караславов.

   Кметът благодари за отличието: ,,Макар и лична, тази награда е за всички будни хора от Общинска администрация и читалище ,,Св.Св.Кирил и Методий”, които през годините осъществяваха и провеждаха конкурсите на името на Георги Караславов и Слав Хр.Караславов и превръщаха церемониите по връчването им в събитие, издигащо авторитета на Първомай като град с традиции и развиваща се култура.”

Съюзът на българските писатели удостои кмета Николай Митков  с почетна грамота и значка Съюзът на българските писатели удостои кмета Николай Митков  с почетна грамота и значка Съюзът на българските писатели удостои кмета Николай Митков  с почетна грамота и значка