Младежи освежиха надписа <<ПЪРВОМАЙ>> и монумента до него, които посрещат идващите от Пловдив. Благородната инициатива е дело на Ангел Димчев и неговите приятели – Павел Димчев, Аделина Конгалова от град Първомай и Райко от с. Градина.

  С разрешението и подкрепата на кмета на общината Николай Митков, четиримата младежи показаха, че искат да живеят в приветлива среда. – „Искаме един по-красив град и гостите на града ни да видят, че тук живеят стойностни хора.”- коментира Ангел Димчев.

  Бетонният надпис <<Първомай>> е разкрасен със златистожълт цвят, а житният клас, който се извисява до него е направен в цветовете на българското знаме. Боите са безвъзмездно дарение от фирма „Колорит-М”- гр. Първомай.

  Младежите са с намерение да освежат по същия начин и другия надпис, който посреща идващите от Хасково. Те благодариха на кмета, който осигури светлоотразителните жилетки за личната им безопасност. Той също ги приветства за идеята и вложения труд. – „Благодаря Ви! Първомай има бъдеще. Дано това дело да увлече повече млади хора и да продължи обновяването на нашия красив град.”

Младежи от Първомай с благородна инициатива Младежи от Първомай с благородна инициатива Младежи от Първомай с благородна инициатива Младежи от Първомай с благородна инициатива Младежи от Първомай с благородна инициатива Младежи от Първомай с благородна инициатива