С богата програма, много балони и весели занимания за децата, на 26.06.2021 г. на площада пред ОНЧ „Св. Св. Кирил и Методий“ се проведе съвместна инициатива на Община Първомай и ,,Соник старт” /ЦОП И ЦНСТ/ – поставяне на ,,влакче на мечтите”. Мотото на кампанията беше: „Да надникнем в света на децата, да чуем техния глас, защото е важен за нас.”

   Програмата започна с приветствия – от Силвия Тилкова – Директор на Поделение „Образование и култура” и Иван Иванов - Управител на „Соник старт”, които пожелаха на децата да творят, да бъдат толерантни и да се забавляват в празничния ден.

   В музикалната програма се включиха децата от ДГ „Марица”, ДГ „Осми март”, ДГ „Пролет” и мажоретния състав на СУ „Проф. д-р Асен Златаров”.

   Новото съоръжение има локомотив и няколко вагончета, изработени от естествени материали и дърво. Проектът е част от инициативата „Да чуем гласа на децата” и има за цел да даде нов път към младите като обедини усилията на всички – деца, семейства и възрастни, за активно участие в инициирането на положителни промени за града и насочване на вниманието към нуждите на подрастващите.

   Влакчето е своеобразна пощенска кутия, в която децата и младежите ще могат да изпращат своите писма към Общината. В писмата си ще имат възможност да споделят своите желания, идеи или предложения, които да бъдат чути от всички.

   Празничната програма беше пъстра и разнообразна. Децата се забавляваха в 6 шатри – всяка със специално послание. В три от тях най-големите художници развихриха въображението си, рисувайки върху камъчета, тениски и създаването на собствена марка. Любителите на състезанията се включиха в надпреварата „лъвски скок”. В голяма цветна рамка всяко дете имаше възможност да си направи снимка, която получи веднага. Кулминацията на празника беше написването на най-дългото писмо – децата до кмета на общината.

   „Соник старт”, чрез своите центрове за социални услуги, с подкрепата и съдействието на Община Първомай, реализира дейността си, съчетавайки новаторски поглед и иновативни решения в подкрепа на всяко дете и семейство.

„Влакче на мечтите” в Първомай „Влакче на мечтите” в Първомай „Влакче на мечтите” в Първомай „Влакче на мечтите” в Първомай „Влакче на мечтите” в Първомай „Влакче на мечтите” в Първомай „Влакче на мечтите” в Първомай „Влакче на мечтите” в Първомай „Влакче на мечтите” в Първомай