Преди повече от две хиляди години ангел небесен възвестява – „Благовестявам ви голяма радост, която ще бъде за всички хора. Защото днес ви се роди Спасител”.

Повече от две хилядолетия гори Витлеемската звезда  и ни показва пътя. Всяка година, в белотата на декемврийската свята нощ, светът замлъква и очаква чудо. По стародавна традиция, в тези мигове ние преоткриваме себе си  и своята вяра в доброто.

 Днес - на Игнажден, в очакване на Рождество Христово,  на  сцената на „Народно читалище Св.Св. Кирил и Методий-1894г.- гр. Първомай” изгряха коледните светлини. Повече от 100 участници се включиха в  коледния концерт „Заедно на Коледа”. Коледари, песни, танци, седянка, стихове се редуваха  на сцената и изпълваха душите и сърцата с топлота и красота.

За коледното настроение  със своите изпълнения се погрижиха участниците от Фолклорен ансамбъл „Първомай”, Състав за руски песни „Ивушка”, танцов състав „Евридика”, фолклорен клуб „Тракийка”, ученици от НУ”Христо Ботев”, ОУ”Св.Кирил и Методий”, СУ”Проф. д-р Асен Златаров” и ПГСС”Васил Левски”.

 За коледния  дух на  вечерта допринесе и изложбата, подредена във фоайето. Картините са изработени от децата от Детска приложна студия към читалището с ръководител Зорка Каразапрянова.

С Игнажден започват коледните и новогодишните празници. Тази вечер заедно отворихме сърцата си и вярвам-  изпълнихме ги с вяра, любов и доброта.

         ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

Каним всички на 31 декември от 23.30 часа на площада пред читалището да чуем словото на Президента и с чаша вино и празнични илюминации да посрещнем Новата 2020 година.

ЗАЕДНО НА КОЛЕДА ЗАЕДНО НА КОЛЕДА ЗАЕДНО НА КОЛЕДА ЗАЕДНО НА КОЛЕДА