С много веселие и емоции пенсионерите от община Първомай отпразнуваха Международния ден на възрастните хора в р-т ,,Бели брези”. Председателят на Пенсионерското дружество Радка Попова отправи поздрав към присъстващите с пожелание за здраве и дълголетие. Господин Владимир Ангелов, изпълняващ длъжността кмет, беше гост на тържеството.

В поздравителното си слово той акцентира върху възможностите на общината и усилията, които полага за прилагането на социални проекти, с които да бъде подпомогнат животът на хората в третата възраст и тяхното равностойно включване в обществения живот. Господин Ангелов пожела на празнуващите достоен живот и спокойни дни, изпълнени с обич и внимание. 

Кратката програма, представена от ученици от  ОУ ,,Христо Ботев”, Криси Сиракова и танцов клуб ,,Евридика” предизвика много усмивки и настроение, а  празникът продължи  с кръшно хоро  под звуците на Пилашевския народен оркестър.

Международният ден на възрастните хора е провъзгласен за специална дата от Общото събрание на ООН през 1990г. По този начин се подчертава стремежът на обществото да спазва вековната традиция на уважение и почит към хората от третата възраст. Това е и знак за обществено признание на огромния принос на възрастните за формирането на икономическия и духовния потенциал на хората, както и за развитието на държавите.

Първи октомври -  Ден на добрината и уважението Първи октомври -  Ден на добрината и уважението Първи октомври -  Ден на добрината и уважението Първи октомври -  Ден на добрината и уважението Първи октомври -  Ден на добрината и уважението