В началото на седмицата кметът посрещна в кабинета си генерал-лейтенант Атанас Запрянов – заместник-министър на отбраната, Иво Антонов – директор ,,Социална политика” в Министерството на отбраната, Димитър Петров – кмет на с.Драгойново и представители на Инициативния комитет.  Срещата е по повод успешното реализиране на  замисъла за изграждане на възпоменателен паметник в с.Драгойново в памет на  героите от селото, загинали за националното обединение на България.

   Издигането на мемориала е по идея на Инициативен комитет с председател Никола Калинов, чието желание е до стария паметник да бъде направен мемориален комплекс на героите от региона, отдали живота си за свободата на родината.

  След срещата гостите посетиха село Драгойново и мястото, където ще бъде направен паметникът в чест на признателност. Имотът за родолюбивото начинание е  дарение от Ангелина Димова, която е родена в селото, но живее във Франция. Нейното желание е той да бъде използван за  изграждането на мемориален комплекс и кът за отдих за жителите и гостите на селото. Имотът е в близост до църквата и е с площ 441кв.м.

  Дареният имот вече е включен в ,,Програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост”, след като Общинският съвет гласува да бъде прието дарението. В съответствие със заданието на Инициативния комитет е разработена проектна документация, която е съгласувана с Министерството на отбраната. За парцела има градоустройствена процедура, отреден е за военен паметник и  предстои издаване на разрешително за строеж.

   Композицията на паметника е дело на скулптура Христо Илиев. Двете оръдия, които ще бъдат като стационарна композиция към мемориалния комплекс вече са доставени.

  За реализацията на начинанието има отпуснати средства от Министерството на отбраната, а Инициативния комитет има открита дарителска сметка за всички, които желаят да се включат  в каузата.

Кметът посрещна заместник-министъра на отбраната Кметът посрещна заместник-министъра на отбраната Кметът посрещна заместник-министъра на отбраната Кметът посрещна заместник-министъра на отбраната