Обучението е безплатно, а приемът е отворен до 29 септември

   На 09.09.2019г. Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас обяви първата си школа по дигитални науки за ученици от 1-4 клас в Първомай.

Обучението е безплатно за децата, а кандидатстването е отворено до 29.09.2019г. през сайта на Училищна Телерик Академия. Програмата се реализира в сътрудничество със СУ ,,Проф.Д-р Асен Златаров”  и подкрепата на Община Първомай и кмета Ангел Папазов.

   За Училищна Телерик Академия

  Училищна Телерик Академия е национална образователна инициатива на фондация  ,,Телерик Академия”, която подготвя ученици от 1-ви до 12-ти клас за дигитално бъдеще. През учебната 2019-2020 г. тя ще организира  безплатни програми в над 90 школи в 25 града в страната, сред които София, Варна, Пловдив, Плевен, Враца, Разград и габрово, както и за първи път в: Абланица, Бургас, Доспат, Златоград, Рудозем, Монтана, Панагюрище, Първомай, Силистра, Смолян и Харманли.

  От създаването и през 2010г. до днес, тя е обучила над 10 000 деца и младежи на възраст между 7 и 18г. на дигитални науки като им помага да се трансформират от консуматори на технологиите в техни създатели, търсени професионалисти и лидери. Научете повече на telerikacademy.com/school.

  Обученията в страната се реализират с подкрепата на Фондация ,,Америка за България”.

   За Фондация ,,Америка за България”

 Фондация ,,Америка за България” е незавсима, непартийна и неполитическа американска благотворителна организация, която работи в партньорство с български граждани и организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната.

  За допълнителна информация: telerikacademy.com или  във Facebook

   Кандидатстване и участие

   От желаещите не се изискват предварителни познания по програмиране. Необходимо е да кандидатстват онлайн и да се явят на входен тест.

   Интерактивните обучения развиват логическото мислене и креативността на учениците, техните умения за решаване на проблеми и дигитални компетенции. Те се водят от опитни преподаватели и специалисти по утвърдена методология и формат, съобразени с възрастта на участниците. След успешно завършване учениците получават сертификат от Училищна Телерик Академия, а през следващата учебна година могат да продължат обучението си в по-високо ниво или друга програма.

   Обучения 4-7 клас

   В програмата ,,Дигитални науки”учениците разбират какво стои зад новите технологии,  как да ги управляват, дали програмирането е за тях, научават се как безопасно и отговорно до използват интернет.

Повече информация за програмата може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.

   За допълнителна информация: telerikacademy.com или  във Facebook

  Facebook.com/ TelerikAcademy и Twitter@ TelerikAcademy.

   За контакт, Училищна Телерик Академия:

  Ина Добрилова

  Директор ,,ПР и маркетинг”

  M: +359 887 358 647

  E: ina@telerikakademy.com