Тракийската народна музика- уникална , красива, вълнуваща отново огласи града.  На 12 септември 2019г.  започна ХXI-вия  Празник на тракийската народна музика и песен „Първомай 2019”. В първия ден на празника всяка година организатори , участници и гости поднасят цвете на Паметника на тракийската народна музика и песен, прекланяйки се пред гения и таланта на множество известни и неизвестни творци, съхранили и обогатили тракийското музикално наследство.

Слово за откриване на празника и традиционния есенен панаир поднесе  кмета на общината Ангел Папазов.

Гости на Празника бяха г-н Хюсеийн Ергани- генерален консул на Република Турция в гр. Пловдив, г-н Петко Димов- управител на „Напоителни системи”ЕАД –Пловдив, г-н Тодор Тодоров- административен директор на ансамбъл „Филип Кутев” , проф. Иван Върляков- изпълнителен директор на РАО”Тракия”, китайска делегация от фирма „Хера Агро”ЕООД, кметовете на община Рудозем, община Братя Даскалови и община Садово. Специален гост – Илка Александрова.

В първия ден от празника се представиха  „Понката Фолкпалитра” от гр.   Сливен с ръководител Панайот Панайотов, оркестър „Родопи” от с. Първенец с ръководител Борис Христев, Формация „Паскалев-Пловдив” с ръководител Иван Паскалев, Пилашевски народен оркестър гр. Първомай с ръководител Митко Димитров . Бе отбелязан 65–годишния юбилей на Митко Димитров. Той бе удостоен с персонален Юбилеен знак и диплом от председателя на читалището – з.ч.д. Иван Караславов и Знака на града и диплом, връчени му от кмета Ангел Папазов.

Със специалното участие се включи танцов състав „Евридика” при ОНЧ”Св.Св. Кирил и Методий-1894г.-гр. Първомай”.

В рамките на празника, приключва и работата по Проект „ ЗаЕдно Хоро”, реализиран от Образцово „НЧ Св.Св. Кирил и Методий-2894г.-гр. Първомай” и финансиран по програмата „Пловдив- европейска столица на културата”. Тук бяха и партньорите ни по проекта – деца от ОУ”Кирил и Методий” и деца от Центъра за настаняване от семеен тип. Днес те  раздаваха рекламни листовки за празника и  претвориха своите емоции  в рисунки, които ще бъдат подредени в изложба във фоайето на читалището.  Жените от ОСП ”Дълголетие” тази година  приготвиха класически родопски ястия, които гостите и присъстващите опитаха. Благодарим на нашите партньори и им пожелаваме ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!

На 13 септември 2019г. Ви очакваме от 18 часа на площад Централен, за да продължим празника. Ще се представят оркестрите „Фугас”, „Колорит”, „Славяни”, „Марица” и „Тракия”. Ще отбележим 65- годишнината на Хари Асенов, ръководител на оркестър „Марица” и 45 години оркестър „Тракия” с ръководител Иво Папазов.

ХXI-ВИ ПРАЗНИК НА ТРАКИЙСКАТА НАРОДНА МУЗИКА И ПЕСЕН „ПЪРВОМАЙ 2019” ХXI-ВИ ПРАЗНИК НА ТРАКИЙСКАТА НАРОДНА МУЗИКА И ПЕСЕН „ПЪРВОМАЙ 2019” ХXI-ВИ ПРАЗНИК НА ТРАКИЙСКАТА НАРОДНА МУЗИКА И ПЕСЕН „ПЪРВОМАЙ 2019” ХXI-ВИ ПРАЗНИК НА ТРАКИЙСКАТА НАРОДНА МУЗИКА И ПЕСЕН „ПЪРВОМАЙ 2019” ХXI-ВИ ПРАЗНИК НА ТРАКИЙСКАТА НАРОДНА МУЗИКА И ПЕСЕН „ПЪРВОМАЙ 2019” ХXI-ВИ ПРАЗНИК НА ТРАКИЙСКАТА НАРОДНА МУЗИКА И ПЕСЕН „ПЪРВОМАЙ 2019” ХXI-ВИ ПРАЗНИК НА ТРАКИЙСКАТА НАРОДНА МУЗИКА И ПЕСЕН „ПЪРВОМАЙ 2019” ХXI-ВИ ПРАЗНИК НА ТРАКИЙСКАТА НАРОДНА МУЗИКА И ПЕСЕН „ПЪРВОМАЙ 2019” ХXI-ВИ ПРАЗНИК НА ТРАКИЙСКАТА НАРОДНА МУЗИКА И ПЕСЕН „ПЪРВОМАЙ 2019” ХXI-ВИ ПРАЗНИК НА ТРАКИЙСКАТА НАРОДНА МУЗИКА И ПЕСЕН „ПЪРВОМАЙ 2019” ХXI-ВИ ПРАЗНИК НА ТРАКИЙСКАТА НАРОДНА МУЗИКА И ПЕСЕН „ПЪРВОМАЙ 2019” ХXI-ВИ ПРАЗНИК НА ТРАКИЙСКАТА НАРОДНА МУЗИКА И ПЕСЕН „ПЪРВОМАЙ 2019” ХXI-ВИ ПРАЗНИК НА ТРАКИЙСКАТА НАРОДНА МУЗИКА И ПЕСЕН „ПЪРВОМАЙ 2019” ХXI-ВИ ПРАЗНИК НА ТРАКИЙСКАТА НАРОДНА МУЗИКА И ПЕСЕН „ПЪРВОМАЙ 2019” ХXI-ВИ ПРАЗНИК НА ТРАКИЙСКАТА НАРОДНА МУЗИКА И ПЕСЕН „ПЪРВОМАЙ 2019” ХXI-ВИ ПРАЗНИК НА ТРАКИЙСКАТА НАРОДНА МУЗИКА И ПЕСЕН „ПЪРВОМАЙ 2019” ХXI-ВИ ПРАЗНИК НА ТРАКИЙСКАТА НАРОДНА МУЗИКА И ПЕСЕН „ПЪРВОМАЙ 2019” ХXI-ВИ ПРАЗНИК НА ТРАКИЙСКАТА НАРОДНА МУЗИКА И ПЕСЕН „ПЪРВОМАЙ 2019”