На 02.09.2019 година, в навечерието на един от най-обединяващите празници –   Съединението, академиците Васил Гюзелев,  Васил Сгурев и Иван Гранитски – директор на издателство ,,Захари Стоянов” посетиха НЧ ,,Пробуда”, кв. Дебър.

   Наричайки гостите съвременни будители,  Нели Атанасова – секретар на читалището ги  приветства  с добре дошли на тази мила приятелска среща.    

   Иван Гранитски представи академиците и техните  най-нови произведения и говори за предстоящия празник , който е повод за гордост, защото символизира борбения дух и силата на обединението в името на успеха.

   Гюзелев и Сгурев поздравиха присъстващите и представиха в резюме своите последни творби, говориха за славното историческо минало на България и призоваха да помним силата на българския дух и да бъдем достойни граждани на своето време.

    Кметът на общината Ангел Папазов в своето изказване също наблегна на историческата дата в нашия календар и говори за героизма на земляците ни взели участие в тези събития и превърнали в реалност народните въжделения за териториална и държавна цялост на Отечеството ни.

   Всички участници в приятелската среща бяха изненадани приятно с книги от поредицата Дълг и чест на издателство ,,Захари Стоянов” с автори  Васил Гюзелев и Антон Дончев. Читалище ,,Пробуда” също получи нови книги, осигурени от кмета на общината.

Среща на приятели в НЧ ,,Пробуда”, кв.Дебър Среща на приятели в НЧ ,,Пробуда”, кв.Дебър Среща на приятели в НЧ ,,Пробуда”, кв.Дебър Среща на приятели в НЧ ,,Пробуда”, кв.Дебър Среща на приятели в НЧ ,,Пробуда”, кв.Дебър Среща на приятели в НЧ ,,Пробуда”, кв.Дебър Среща на приятели в НЧ ,,Пробуда”, кв.Дебър Среща на приятели в НЧ ,,Пробуда”, кв.Дебър