Талант, ентусиазъм, енергия, магия от звуци и танци, много настроение и емоции подариха на публиката многобройните участници във фестивала ,,Угар”, състоял се под връх Драгойна  на 19-20 юли 2019 година. Тази година празникът беше посветен на Св.Илия и затова се състоя в дните около Илинден.

   Организиран от сдружение ,,Ангел войвода” с подкрепата на кмета на община Първомай и местни фирми, фестивалът се провежда за четвърта поредна година в подножието на връх Малка Драгойна. Висок едва 813 метра върхът се извисява над Тракийската низина и има стратегическа позиция, именно там са разкрити основите на една от най-големите тракийски крепости.

     Програмата тази година беше пъстра, разнообразна, атрактивна  и включваше  певчески и танцови изпълнения както на местни самодейни състави от региона, така и на професионални изпълнители. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха Пилашевския народен оркестър и оркестър ,,Паскалев – Пловдив”.

     Официално откриване направиха кметът на общината Ангел Папазов, кметът на с.Буково Али Баджаклъ и Георги Георгиев, който е един от организаторите на празника. След тях на сцената излязоха изпълнителите от  ,,Тракийски дар”, които освен традиционни български танци представиха и виртуозно изпълнение на цигулка. Стефан Янев със своята гайда и Любомир Петов с уникалния си глас вдигнаха присъстващите на кръшно българско хоро. Възстановката ,,Ангел войвода” припомни събития от миналото. Екзотичната етно-изпълнителка Деница Серафим представи визията си за женския глас и неговата автентичност в източните мотиви на старинни  песнопения. Ритуалът ,,Угар”, нестинарските танци  и красивата заря бяха кулминацията в програмата на фестивала и както всяка година доставиха незабравими емоции на публиката и предизвикаха овациите и. Празникът беше съпроводен от палатков лагер под звездите и посрещане на изгрева.

   Превърнал се вече в  традиция,  фестивалът ,,Угар” символизира изчистването на съзнанието, волята за творчество, завръщане към корените и продължава  мисията за почит към  историята, културата и изкуството. Организаторите вярват, че в бъдеще този празник ще продължи да обединява все повече участници и ще се радва на многобройна публика.

ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ ФЕСТИВАЛЪТ ,,УГАР” – ФЕЕРИЯ ОТ МУЗИКА, ТАНЦИ И НАСТРОЕНИЕ