На 10 юни 2019 година в сградата на Община Първомай беше открита първата изложба на младия самоук художник Константин Василев от с. Градина, ученик от 7 клас в ОУ ,,Христо Ботев”. На събитието освен неговите приятели, учители и родители присъстваха и кметът на общината и група художници от Истанбул.

  Учителката на Константин – госпожа Станимира Раева откри изложбата и разказа как е открит талантът му – тя забелязва неговия потенциал, когато той е на 11 години съвсем случайно, след като момчето подарява картина на свой съученик, подарил му преди това статив за рисуване по празничен повод. Оттогава Константин започва да твори и както самият той каза обича да рисува пейзажи, защото красотата на природата го вдъхновява. Засега има само 8 картини, но е сигурен, че ще продължи да твори. Желае да стане архитект и се надява да успее да се реализира в тази насока.

   Кметът на общината Ангел Папазов отправи специални поздрави към Константин като му пожела да продължи развитието си и уверено да следва своя път и мечтите си.

   Художниците от Истанбул, сред които Рафиe Карака, с голям интерес разгледаха изложбата и искрено се зарадваха на таланта на младия творец. Те също му пожелаха успехи и увереност по пътя на творчеството. Художниците са в България по повод представяне на техни творби в Дом на културата ,,Борис Христов”, гр. Пловдив на 11.06.2019 година.

   След изложбата, със съдействието на кмета на общината, художниците посетиха винарна ,,Загрей”, където дегустираха вино и се запознаха с технологията на производство на напитката.

   В знак на признателност за вниманието и посрещането, Рафие Карака подари на кмета своя картина и го покани на откриването на изложбата в Пловдив.

Млад талант от с. Градина подреди първата си изложба Млад талант от с. Градина подреди първата си изложба Млад талант от с. Градина подреди първата си изложба Млад талант от с. Градина подреди първата си изложба Млад талант от с. Градина подреди първата си изложба Млад талант от с. Градина подреди първата си изложба Млад талант от с. Градина подреди първата си изложба Млад талант от с. Градина подреди първата си изложба Млад талант от с. Градина подреди първата си изложба Млад талант от с. Градина подреди първата си изложба