На 31 май в салона на ОНЧ ,,Св.Св.Кирил и Методий” се проведе Деветият празник на хорото, в който се включиха над 130 участника от Първомай, Хасково, Пловдив и с.Първенец.

  Спонсорите на събитието - ,,ББП”, ,,Витал” и ФК ,,Тракийка” осигуриха паричните награди на победителите, а Общинска администрация и ЕТ Таня Андреева - почерпката за участниците. Всички клубове получиха грамоти за участие, подписани от кмета на общината. Тричленно жури, определи най-добрите, които освен парична награда, получиха и диплом за представянето си.

  Първо място и диплом за отлично представяне завоюваха децата от Представителен танцов ансамбъл ,,Хасково”. Две втори места и дипломи за най-добро представяне журито определи за ДЮТС ,,Детелинка” – с.Първенец с ръководители Надежда Стефанова и Деян Динков и ДТС ,,Седенчица-Лаута” – гр.Пловдив с ръководители Рени Вълчева и Любен Йончев. На трето място се класираха ДЮТС ,,Небесен огън” към Клуб на радостта с ръководител Гергана Петрова.

  Поощрителни награди и дипломи за успешно представяне получиха децата от групата за народни танци ,,Българче” към СУ ,,Проф.д-р Асен Златаров” с ръководител Венче Колева и групата за народно пеене с ръководител Невена Чалъкова.

  Най-новият танцов клуб в Първомай - ,,Тракийка”, с ръководител Момчил Тончев, се представи с две хора.

  За първи път тази година бяха отличени музикални изпълнения –  децата от Представителен танцов ансамбъл ,,Хасково” с песента ,,Райна Попгеоргиева” и  Михаела Илиева с ръководител Севджан Рамадан.

  Празникът завърши с кръшно Първомайско хоро.

Девети празник на хорото – весел, пъстър и красив Девети празник на хорото – весел, пъстър и красив Девети празник на хорото – весел, пъстър и красив Девети празник на хорото – весел, пъстър и красив