Поводът бе новата книга на Красимира Славова „Орехова дантела”. Гости на събитието бяха Ангел Папазов- кмет на община Първомай, Славимир Генчев-  носител на Националната литературна награда „Сл. Хр. Караславов”,Трендафил Василев – издател, член на СБП, Демир Демирев – творчески секретар на Дружеството на Димитровградските поети.

Представянето на книгата започна  с поканата на авторката: „ И така ,  читателю, почувствай прохладата на ореховата сянка в жежко летния ден и погледни отдолу нагоре към слънцето. От там се отрониха тези думи. Безсезоннно е. Човешки мечтателно. Добро и нежно. Както го разказва орехът. Аз записах думите. Уловени са късчета небе, солени пръски от море, много разляло се зелено и още, и още… Орехова дантела е преметната  като рибарска мрежа,  и тръгват думите към теб.”

Прозвучаха творби на Красимира Славова, представени от Ана Сиракова.На мултимедийния екран публиката проследи откъс от пиесата „Тъй е било и тъй ще бъде”, постановка на самодейци от  квартал Дебър. Вълнуващи изказвания направиха гостите и приятели на Красимира Славова. Развълнуваната авторка благодари на всички били с нея в процеса на  създаването и  подпомогнали издаването на книгата.

Срещата завърши с откъс от книгата. Откъс- послание , към което никой не може да остане безучастен: „Нека се опитаме да покажем на съвременните деца повече от истинския живот. Нека ги убедим да станат от компютъра и да се покатерят на дърво, да ги заведем до реката, за да им разкаже приказка… Да ги оставим да се изцапат, да полепнат от захарния сок на  зряла диня… Ние сме отговорни да ги хванем за ръка  и да ги изведем при истинския живот, а не да ги оставяме в онзи стерилния, който им краде емоциите. Наша отговорност е децата да получат порция истинско детство с мъдрости не от кутията на Гугъл, а от скрина. Мъдрост от бабини времена”

 „ОРЕХОВА ДАНТЕЛА” И ОЩЕ НЕЩО - На 30 май в Ритуалната зала на читалището се събраха ценители на словото от града. „ОРЕХОВА ДАНТЕЛА” И ОЩЕ НЕЩО - На 30 май в Ритуалната зала на читалището се събраха ценители на словото от града. „ОРЕХОВА ДАНТЕЛА” И ОЩЕ НЕЩО - На 30 май в Ритуалната зала на читалището се събраха ценители на словото от града. „ОРЕХОВА ДАНТЕЛА” И ОЩЕ НЕЩО - На 30 май в Ритуалната зала на читалището се събраха ценители на словото от града. „ОРЕХОВА ДАНТЕЛА” И ОЩЕ НЕЩО - На 30 май в Ритуалната зала на читалището се събраха ценители на словото от града. „ОРЕХОВА ДАНТЕЛА” И ОЩЕ НЕЩО - На 30 май в Ритуалната зала на читалището се събраха ценители на словото от града. „ОРЕХОВА ДАНТЕЛА” И ОЩЕ НЕЩО - На 30 май в Ритуалната зала на читалището се събраха ценители на словото от града. „ОРЕХОВА ДАНТЕЛА” И ОЩЕ НЕЩО - На 30 май в Ритуалната зала на читалището се събраха ценители на словото от града. „ОРЕХОВА ДАНТЕЛА” И ОЩЕ НЕЩО - На 30 май в Ритуалната зала на читалището се събраха ценители на словото от града. „ОРЕХОВА ДАНТЕЛА” И ОЩЕ НЕЩО - На 30 май в Ритуалната зала на читалището се събраха ценители на словото от града. „ОРЕХОВА ДАНТЕЛА” И ОЩЕ НЕЩО - На 30 май в Ритуалната зала на читалището се събраха ценители на словото от града. „ОРЕХОВА ДАНТЕЛА” И ОЩЕ НЕЩО - На 30 май в Ритуалната зала на читалището се събраха ценители на словото от града. „ОРЕХОВА ДАНТЕЛА” И ОЩЕ НЕЩО - На 30 май в Ритуалната зала на читалището се събраха ценители на словото от града.