На 18.05.2019г., за трета поредна година, Община Първомай беше домакин на шах-турнир. В състезанието участваха 80 деца от цяла България, разпределени в два турнира - ,,Б” за деца от детската градина до 8г. и ,,А”за деца от 8-14 години.

   Турнирът се проведе по швейцарската система в 7 кръга, а за изготвяне на жребия беше използвана компютърна програма  - Swiss Manager.

   Кметът на общината Ангел Папазов награди  най-добрите шахматисти с медали, грамоти,  купи и предметни награди.  Купата на победителя в турнир ,,Б” завоюва 8-годишният Алекс Енев от гр.Пловдив, а купата на победителя в турнир ,,А” – Валентин Валентинов на 14 години.

Община Първомай домакин на шах-турнир Община Първомай домакин на шах-турнир Община Първомай домакин на шах-турнир Община Първомай домакин на шах-турнир Община Първомай домакин на шах-турнир Община Първомай домакин на шах-турнир Община Първомай домакин на шах-турнир Община Първомай домакин на шах-турнир Община Първомай домакин на шах-турнир Община Първомай домакин на шах-турнир