На 8 май 2019 година – Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец, Националния съвет на БЧК удостои господин Ангел Папазов с медал за заслуги ,,БЧК”- бронзов за дългогодишна активна червенокръстка дейност. Сред отличените в област Пловдив са Областния управител – Здравко Димитров, Директора на ОД на МВР – комисар Атанас Илков, общественици и доброволци от Младежката организация.

Церемонията се състоя в Многофункционалния социален център на БЧК в град Пловдив, а наградите бяха връчени лично от д-р Петрония Карамитева – Председател на Областния съвет на БЧК- Пловдив, която приветства всички отличени и им благодари за безрезервната подкрепа и отличното сътрудничество.

Кметът на общината от години си сътрудничи с Българския Червен кръст. Организацията винаги е била в партньорски отношения с общината и е разчитала на съдействие при оказване на помощ на пострадали от бедствия и раздаване на хранителни пакети на хора в нужда. Общината винаги е подкрепяла инициативи на Младежката организация, а червенокръстците – участници във велопоходите, организирани от кмета.

Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец е основано от швейцарския хуманист Анри Дюнан. Неговата кауза обединява хора с различни професии, принадлежност и образование в служба на милосърдието и солидарността. Днес Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец е най-голямата независима хуманитарна организация в света и наброява над 120 млн. членове и доброволци от 191 страни.

Кметът на община Първомай с медал за заслуги от Български Червен кръст Кметът на община Първомай с медал за заслуги от Български Червен кръст Кметът на община Първомай с медал за заслуги от Български Червен кръст Кметът на община Първомай с медал за заслуги от Български Червен кръст Кметът на община Първомай с медал за заслуги от Български Червен кръст Кметът на община Първомай с медал за заслуги от Български Червен кръст