На 4 май 2019 г. на яз.Брягово, община Първомай,  за първа година се проведе празник на биопроизводителите и местните занаяти. Инициативата е на Георги Кадиев – собственик на козеферма ,,Халалица”, който има мини мандра, в която  преработва собствената си суровина и произвежда натурални продукти от мляко по специална  технология.

 Мероприятието се осъществи с подкрепата и съдействието на Община Първомай в лицето на кмета Ангел Папазов и персонала на ресторант ,,Бряговски язовир”.

  Откриването започна със слово на Иван Тенекеджиев – съдружник в козеферма ,,Халалица”, който благодари на присъстващите, че са подкрепили идеята и ще имат възможност да опитат свежи биопродукти. Кметът също приветства производителите и гостите  и изрази увереност, че този празник  има потенциал да се превърне в традиция.

  Най много щандове имаше на производители на мед и пчелни продукти, а също и домашно приготвена храна – сладка, сиропи,  сладки и бисквити, пресни плодове, млечни биопродукти от овче, козе и краве мляко.

  На празника бяха изложени  ръчно изработени сувенири от естествени материали, хартия и глина: ЕТ,,Неринея” – Красимира Славова – с атрактивни изделия в различни цветови и форми от вълна и памук; ,,Рефлекс” – Николина Андреева – с уникални  глинени изделия и бижута ръчна изработка;  плетива – красиви торбички и пъстри  шалове също ръчна изработка.

  За доброто настроение на всички се погрижиха  децата от ТК  ,,Евридика” – с.Искра и вокалната група на читалището.

Празник на биопроизводителите и местните занаяти - 2019 Празник на биопроизводителите и местните занаяти - 2019 Празник на биопроизводителите и местните занаяти - 2019 Празник на биопроизводителите и местните занаяти - 2019 Празник на биопроизводителите и местните занаяти - 2019 Празник на биопроизводителите и местните занаяти - 2019 Празник на биопроизводителите и местните занаяти - 2019 Празник на биопроизводителите и местните занаяти - 2019 Празник на биопроизводителите и местните занаяти - 2019 Празник на биопроизводителите и местните занаяти - 2019 Празник на биопроизводителите и местните занаяти - 2019