Господин Папазов посрещна в кабинета си представители на израелската фирма ,,Делта Галил”, която има сериозни инвестиционни намерения и развива дейност в България. Господин Игал Херет – генерален мениджър на Делта Текстил България поясни, че фирмата има дългогодишни традиции в производството на висококачествени облекла и чорапи и създава продукти, които карат хората да се чувстват стилно и удобно. Като мултикултурна глобална компания, стремежът на ръководството е към интегриран подход при проектирането и производството на продуктите, който се фокусира върху иновациите и напредналите технологии.

   На срещата присъстваха и представители на ,,Николов и синове”АД, гр.Първомай -  единствената фирма в страната, чиято дейност е свързана с производство на облечени еластични нишки, а отскоро и на текстурирана коприна, която се използва в трикотажната промишленост. Бяха обсъдени нови възможности за осъществяване на   партньорство между двете фирми, които се развиват чрез непрекъсната иновация и креативност, като същевременно остават верни на своите универсални социални и екологични идеали.

   В края на срещата господин Херет благодари  на кмета за гостоприемството и изрази увереност за успешно  сътрудничество с българските партньори и осъществяването на бъдещи съвместни инициативи.