На 28.03.2019 г. на посещение в гр. Първомай бяха Министърът на външните работи на Ливан – г-н  Гебран Басил, Министърът на външната търговия – Хасан Мурад, г-н Туфик Жабер – Посланик на Ливан в Р България, както и други официални лица на Министерството на земеделието в Ливан и представители на бизнеса от двете държави.

    Делегацията посети ,,Шипка 99” АД. Млекопреработвателното предприятие в гр. Първомай е българо-ливанска фирма, в която мажоритарен собственик е Ливанска група от фирми. Българският участник в дружеството е г-н Иван Савов, който е изпълнителен директор.

   Дипломатите бяха посрещнати от г-н Иван Савов, кметът на общината – г-н Ангел Папазов и представители на бизнеса от България. След официалното приветствие, гостите се запознаха в детайли с производството на традиционните млечни продукти, които се предлагат на пазара.

   Посещението е част от официалната визита на ливанската дипломация в България, като днес ще се състои среща между министрите на външните работи на България и Ливан и бизнес форум с участието на ливански предприемачи, които развиват бизнес в различни сфери на българската икономика.

Министри от Ливан на визита в град Първомай Министри от Ливан на визита в град Първомай Министри от Ливан на визита в град Първомай Министри от Ливан на визита в град Първомай Министри от Ливан на визита в град Първомай