На 27.03.2019 година г-н Папазов посрещна в кабинета си Н.Пр. Александър Лукашевич – Извънреден и Пълномощен Посланик на Р Беларус,  Александър Антонов – съветник по политическите и хуманитарни въпроси и Леонид Хиневич – първи секретар по търговските въпроси на Посолството.

По време на срещата   Г-н Хиневич набеляза няколко стъпки за осъществяване на сътрудничеството в областта на търговията с хранителни продукти и намиране на подходящи партньори и пазари,

     Делегацията посети някои от водещите фирми в града, занимаващи се с производство на хранителни продукти  и текстилни изделия. Г-н Антонов отправи покана към фирмите за посещение  на икономическите мероприятия в регионите на Беларус през 2019 година, които ще се проведат през месеците май, юни и септември.

      В края на срещата Посланикът  благодари  на кмета и на представителите на фирмите за гостоприемството и изрази увереност за успешно и ползотворно сътрудничество с български партньори в бъдеще.

Посланикът на Република  Беларус на посещение в Община Първомай Посланикът на Република  Беларус на посещение в Община Първомай