Една вълшебна приказка в предколедната нощ бе разказана от участниците в организирания от О”НЧ Св. Св. Кирил и Методий” концерт под надслов „Коледа е ….Благослов”.

Водещата Диляна Глушкова покани на сцената Председателя на Читалището Иван Караславов и кмета на Община Първомай Ангел Папазов, за да открият символично новата придобивка- отоплението на Големия салон. Г-н Караславов не скри вълнението си и заяви, че към бележитите дати на Читалището трябва да бъде добавена и датата на  неговата климатизация. Председателят отправи думи на благодарност към Атанаска Велчева /дала началото на тази мащабна инициатива/, към останалите спонсори, към Общински съвет, кмета на Общината , който плътно застана зад идеята.За първи път по решение на Читалищното ръководство вместо Свидетелство за дарение, на всеки от дарителите беше връчен СЕРТИФИКАТ ЗА БЛАГОРОДСТВО-израз на признателност за подаръка , който те направиха на първомайската общественост.

Г-н Папазов също поздрави съгражданите си за новата придобивка и настъпването на празниците.

В програмата взеха участие:

 • Певчески фолклорен ансамбъл „Първомай” с ръководител Кичка Петкова и оркестър „Дионис” с ръководител Петър Тенев;
 • Състав за руски песни „Ивушка” с ръководител Наталия Георгиева и солистките Лиляна Делян Караславова и Ана Сиракова;
 • Танцов състав „Евридика” с ръководител Донка Тодорова;
 • Клуб за народни танци и народно пеене при СУ „Проф. д-р Асен Златаров” с ръководители Венче Колева и Невена Чалъкова;
 • Вокална група при СУ „Проф. д-р Асен Златаров” и солистките Дени и Руми с ръководител Миглена Стоева;
 • Малките рецитатори от Начално училище „Христо Ботев”- Александра Станчева, Василена Банялиева, Валентин Павлов;
 • Атанаска Тенева.

Звездно настроение и блясък изпълниха отопления Голям салон на читалището. Програмата бе наситена с коледни песни, танци и топли думи изпълващи душата с коледна магия. Публиката се пренесе в един магически свят на доброто и обичта. Множество коледни светлини огряваха не само залата, а и душите ни.

Водещата пожела на всички светли, топли и споделени празници.

Предколедното тържество продължи с музика и танци в арт-клуб „Муза”. Връчени бяха юбилейни грамоти и свидетелства за дарение. За поредна година Атанаска Велчева- член на Читалищното настоятелство дари на всички читалищни деятели и самодейци календари за 2019 г.

„КОЛЕДА Е……БЛАГОСЛОВ” – ПРАЗНИЧЕН КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ В ГР. ПЪРВОМАЙ „КОЛЕДА Е……БЛАГОСЛОВ” – ПРАЗНИЧЕН КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ В ГР. ПЪРВОМАЙ „КОЛЕДА Е……БЛАГОСЛОВ” – ПРАЗНИЧЕН КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ В ГР. ПЪРВОМАЙ „КОЛЕДА Е……БЛАГОСЛОВ” – ПРАЗНИЧЕН КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ В ГР. ПЪРВОМАЙ „КОЛЕДА Е……БЛАГОСЛОВ” – ПРАЗНИЧЕН КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ В ГР. ПЪРВОМАЙ „КОЛЕДА Е……БЛАГОСЛОВ” – ПРАЗНИЧЕН КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ В ГР. ПЪРВОМАЙ