Израз на признателността към един от най-ярките писатели в нашата литература – академик Георги Караславов, бе връчването на Националната литературна награда на негово име. На 12 октомври събитието започна с поднасяне на цветя пред паметника на класика в кв. Дебър в присъствието на ученици от ОУ „Георги Караславов” и гости. Същите бяха поканени и в обновената къща-музей „Георги Караславов”.На 12 октомври събитието започна с поднасяне на цветя пред паметника на класика в кв. Дебър в присъствието на ученици от ОУ „Георги Караславов” и гости. Същите бяха поканени и в обновената къща-музей „Георги Караславов”. Беседата се проведе от Веселина Танева.

Церемонията по връчването  на Наградата се проведе в Образцово „НЧ Св. Св. Кирил и Методий”. Тазгодишният носител, Кръстьо Кръстев,  бе обявен от Трендафил Василев – член на Управителния съвет на Съюза на българските писатели. Наградата придружена със Знака на града и Диплом връчи кмета на община Първомай Ангел Папазов. Г-н Кръстев получи и Специалната награда „Муза”  и Диплом връчени от секретаря на Читалището Ана  Сиракова. К. Кръстев е автор на книги, актьор и постановчик, журналист, сценарист. Носителят получи поздрави и пожелания от кмета на града и Демир Демирев- член на Дружеството на поетите, Димитровград.

НАЦИОНАЛНА ЛИТЕРАТУРНА НАГРАДА ЗА ПРОЗА „ГЕОРГИ КАРАСЛАВОВ” 2018 ГРАД ПЪРВОМАЙ НАЦИОНАЛНА ЛИТЕРАТУРНА НАГРАДА ЗА ПРОЗА „ГЕОРГИ КАРАСЛАВОВ” 2018 ГРАД ПЪРВОМАЙ НАЦИОНАЛНА ЛИТЕРАТУРНА НАГРАДА ЗА ПРОЗА „ГЕОРГИ КАРАСЛАВОВ” 2018 ГРАД ПЪРВОМАЙ НАЦИОНАЛНА ЛИТЕРАТУРНА НАГРАДА ЗА ПРОЗА „ГЕОРГИ КАРАСЛАВОВ” 2018 ГРАД ПЪРВОМАЙ НАЦИОНАЛНА ЛИТЕРАТУРНА НАГРАДА ЗА ПРОЗА „ГЕОРГИ КАРАСЛАВОВ” 2018 ГРАД ПЪРВОМАЙ НАЦИОНАЛНА ЛИТЕРАТУРНА НАГРАДА ЗА ПРОЗА „ГЕОРГИ КАРАСЛАВОВ” 2018 ГРАД ПЪРВОМАЙ НАЦИОНАЛНА ЛИТЕРАТУРНА НАГРАДА ЗА ПРОЗА „ГЕОРГИ КАРАСЛАВОВ” 2018 ГРАД ПЪРВОМАЙ