На 22 септември 2018 г. се проведе велопоход до язовир Брягово, организиран от община Първомай, посветен на Европейската седмица на мобилността (16-22 септември 2018 г.) и Деня на независимостта. Преди да стане част от инициативите, предвидени в кампанията по повод Европейската седмица на мобилността, Община Първомай е одобрена от Министерство на околната среда и водите за участие, сподели Георги Георгиев – еколог от ОбА Първомай.

Тази година походът премина под мотото „Комбинирай, движи се!”. Заедно с децата разстоянието от центъра на Първомай до язовир Брягово на колело изминаха и кметът на общината Ангел Папазов, представители на общинската администрация  и граждани. Най малкият участник бе  Яни Будов – 7 годишен.Колоездачите бяха осигурени с медицински екип и линейка, автомобил за сигурност и автобус. Присъстваха над 80 деца от общинските училища, които се запознаха отблизо с постиженията на клубове от общината, в които се тренират екстремни спортове. За целта на язовира бяха извършени демонстрации от членове на клуба по водомоторен спорт - Първомай, който има републикански шампиони.

Водолази от Гражданска защита - Пловдив извършиха демонстрации по водно спасяване и запознаха децата с някои от по-интересните детайли от тази дейност, а доброволци от БЧК извършиха  демонстрации по оказване на първа помощ. За няколко часа участниците във велопохода имаха възможност да се разходят в язовира с моторни лодки, за безопасността на които се погрижиха от Аварийно-спасителния отряд към пожарната. Преди да тръгнат обратно към Първомай децата получиха топъл обяд, осигурен от община Първомай.

Разгледайте снимки от събитието: Велопоход до язовир Брягово, организиран от община Първомай, посветен на Европейската седмица на мобилността (16-22 септември 2018 г.)