Община Първомай подкрепя кампанията на „БТВ Медия Груп“ ЕАД „Да изчистим България заедно“, която през 2023 година ще се проведе на 16 септември (събота) – Световния ден на почистването.

    „Да изчистим България заедно“ е най-мащабната доброволческа инициатива у нас вече над 10 години. Нейните цели са свързани с установяването на добри доброволчески практики и с насърчаването на отговорно поведение за създаването на една по-чиста и красива среда за живот.

    11-ото издание на кампанията ще се проведе под надслова „Готови сме!“ Инициативата влага истинска упоритост и енергия не само в грижата за околната среда, но и в стимулирането на чувство за лична отговорност и възпитание на децата. Именно най-малките жители ще поведат страната ни по пътя към опазването и отговорното отношение към природата, рамо до рамо със своите родители, приятели и всички нас. Община Първомай ще окаже съдействие на всички граждани, организации и фирми, които желаят да почистят замърсени места за отдих и почивка, пространства около домове и офиси, зелени площи, спортни и детски площадки.

    На желаещите да се включат в инициативата ще предоставим необходимите консумативи за почистване. Можете да заявявате своето участие с избрано от Вас място за почистване в срок до 15.09.2023 г. (петък) до 12.00 часа на тел.: 0892045482, или на място в Община Първомай – стая 113. Препоръчваме отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване. Извозването на отпадъците ще се извършва след предварителна заявка за участие.