С емоции премина празникът, посветен на Тодоровден, който традиционно се провежда в кв.Дебър.

   С всяка изминала година все повече хора идват, за да подкрепят инициативата и традициите. И тази година, много граждани и гости на квартала дойдоха да наблюдават надпреварата с езда, управление на двуколки и каруци с магарета и коне.

    Празникът започна с водосвет за здраве, отслужен от отец Александър от местния храм. Кметът поздрави участниците и гостите по случай празника.

    Публиката стана свидетел на няколко комични ситуации, които за щастие се разминаха без инциденти.

    В надбягванията с коне първо място зае Стефан Илиев от с.Искра, второ място за Асен Ангелов от с.Брягово и трети – Янко Ибрям от с.Милево. В Категорията ,,Коне с каруци” имаше един участник – Али Асан от с.Крушево. На ,,Коне с двуколки” първи се класира Златко Илиев от с.Милево, следван от Ангел Илиев и Васил Иванов. При надбягванията с каруца, теглена от магаре първи финишира Васил Петров от кв.Дебър, а втори – Васил Велчев също от кв.Дебър.

    Конят на Тодор Иванов от село Градина беше избран за най-красив кон.
    Традиционното състезание по дърпане на въже се проведе след кушиите. Победата спечели отборът на Георги Недев.

     Празникът завърши с футболен мач между децата на „Ботев“ – Дебър и FK „Леон“ – Пловдив. По време на срещата беше отбелязан само един гол  - във вратата на гостите.

    Призьорите получиха парични и предметни награди, осигурени от Община Първомай. Кметският наместник Ангел Кирчев даде приятелски обяд на футболистите.

Празникът Тодоровден събра много граждани на стадиона в кв.Дебър Празникът Тодоровден събра много граждани на стадиона в кв.Дебър Празникът Тодоровден събра много граждани на стадиона в кв.Дебър Празникът Тодоровден събра много граждани на стадиона в кв.Дебър Празникът Тодоровден събра много граждани на стадиона в кв.Дебър Празникът Тодоровден събра много граждани на стадиона в кв.Дебър Празникът Тодоровден събра много граждани на стадиона в кв.Дебър Празникът Тодоровден събра много граждани на стадиона в кв.Дебър Празникът Тодоровден събра много граждани на стадиона в кв.Дебър Празникът Тодоровден събра много граждани на стадиона в кв.Дебър