Днес, по покана на кмета Николай Митков, управителят на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Венцислав Ангелов посети Първомай и се запозна лично с необходимостта от нов мост над река Марица между Първомай и село Градина.

    Той беше придружен от управителя на Областно Пътно управление Петър Петров. Кметът обясни колко е важно новото съоръжение не само за общината, но и за целия регион.

     Инж. Ангелов каза, че се е  срещнал с представител на фирмата, избрана да построи новия мост и го увери, че  в началото на строителния сезон, през месец април, ще бъде направена първа копка на новото съоръжение.  Строителят е поел ангажимент да го изгради за 365 дни, а в момента се правят допълнителни проучвания, очаква се и съобщението за публично обявяване  от Басейнова дирекция ,,Източнобеломорски район”, гр.Пловдив за открита процедура за издаване на разрешително за ползване на повърхностен воден обект - р.Марица.

    Гостите и кметът  посетиха и  моста над река Мечка до кв. Дебър, който също е в лошо състояние и се нуждае от ремонт. В момента тече процедура по избор на изпълнител. Очакванията са, когато приключи строителството на единия мост да започне работа по другия.

Кметът Николай Митков и управителят  на АПИ се срещнаха по повод състоянието на моста над река Марица Кметът Николай Митков и управителят  на АПИ се срещнаха по повод състоянието на моста над река Марица Кметът Николай Митков и управителят  на АПИ се срещнаха по повод състоянието на моста над река Марица Кметът Николай Митков и управителят  на АПИ се срещнаха по повод състоянието на моста над река Марица