През изминалата седмица в село Могилово, Община Чирпан се проведе заседание на Управителния съвет и работна среща на РАО ,,Тракия”.

На срещата присъства и кметът на общината Николай Митков. Председателят на Управителния съвет на РАО “Тракия”, Стефан Радев приветства присъстващите с добре дошли и заяви, че целта на форумите е да са полезни на местните власти. В хода на разговорите бяха засегнати актуални теми и предизвикателства за общините. Участниците обсъдиха и възникнали организационни въпроси във връзка с честването на 25 - годишния юбилей на асоциацията.

Кметовете присъстваха и на организирания от община Чирпан Мeждународен туристическо-икономически форум, който се провежда за втора поредна година в рамките на Международния фестивал на лавандулата, с цел популяризиране на региона и подобряване на инвестиционния климат. На мероприятието присъстваха и търговско-промишлени палати от Италия, Сърбия, Турция и Израел и посланиците на Индия, Босна и Херцеговина, Виетнам, Беларус, Сърбия и Турция, министърът на туризма на Р България и други представители на централни и регионални власти, както и браншови организации от страната и чужбина.

Регионалната асоциация на общините ,,Тракия” е учредена през 1997 година като неправителствено и доброволно сдружение на общини. Днес това е едно от най-големите по територия и население сдружение на общини в България, в което членуват 27 общини от 7 области.

Община Първомай е член на Регионалната асоциация на общини /РАО/ „Тракия“ над 20 години. Основните й цели са насочени към обмен на опит и добри практики между отделните общини за оптимизация на дейността им в полза на гражданите.

Международен форум и работна среща събра кметове на общини, членуващи в РАО ,,Тракия” Международен форум и работна среща събра кметове на общини, членуващи в РАО ,,Тракия” Международен форум и работна среща събра кметове на общини, членуващи в РАО ,,Тракия” Международен форум и работна среща събра кметове на общини, членуващи в РАО ,,Тракия” Международен форум и работна среща събра кметове на общини, членуващи в РАО ,,Тракия” Международен форум и работна среща събра кметове на общини, членуващи в РАО ,,Тракия” Международен форум и работна среща събра кметове на общини, членуващи в РАО ,,Тракия” Международен форум и работна среща събра кметове на общини, членуващи в РАО ,,Тракия”