На 28 май, по идея на ТК „Евридика”, се състоя II Празник на хорото „Майски фолклорни ритми”. Водени от желанието си за изява, тази година в празника се включиха пет фолклорни формации.

     Събитието откри Ивон Георгиева с песента „Една българска роза”. Първи на сцената се изявиха децата от група „Смехорани” на ДГ ,,Осми март” и танцов състав „Българче” - СУ „Проф.д-р Асен Златаров”. След тях танцови умения показаха домакините от ТК „Евридика” и танцовите състави - „Терфиль” от кв. Дебър и „Тракийка” от гр. Първомай. Трио „Месечинка” се представи с две изпълнения. На последната песен „Мома Яница”, в изпълнение на Ивон Георгиева, присъстващите на празника се хванаха на общо хоро.

     След края на програмата кметът на общината Николай Митков поздрави участниците и им пожела да продължат своята дейност и да не спират да популяризират българския фолклор - „Бъдете здрави, изпълнени с енергия и все така вдъхновени! Съхранявайте дълголетните традиции и богатството на фолклорната ни съкровищница и я предавайте на идните поколения!”

     Участничката с най-младо сърце – Кина Алексиева от ТК „Тракийка” беше отличена от организаторите – за достойно представяне и нестихваща енергия за танцуване. Всички клубове получиха грамоти за участие. Празникът завърши с голямо право хоро.

„Майски фолклорни ритми” – Празник на хорото „Майски фолклорни ритми” – Празник на хорото „Майски фолклорни ритми” – Празник на хорото „Майски фолклорни ритми” – Празник на хорото „Майски фолклорни ритми” – Празник на хорото „Майски фолклорни ритми” – Празник на хорото „Майски фолклорни ритми” – Празник на хорото „Майски фолклорни ритми” – Празник на хорото „Майски фолклорни ритми” – Празник на хорото „Майски фолклорни ритми” – Празник на хорото „Майски фолклорни ритми” – Празник на хорото „Майски фолклорни ритми” – Празник на хорото „Майски фолклорни ритми” – Празник на хорото „Майски фолклорни ритми” – Празник на хорото „Майски фолклорни ритми” – Празник на хорото