Ето ме, аз съм България! Вървя по земята от тринадесет века. Сях и жънах тази земя край Балкана. Думите ми са ясни и чисти като пирински върхове.

Песните ми са звънливи като рилски ручеи. Аз съм житата на Добруджа и дъхавите ливади на Родопите, Дунав и Черно море целуват бреговете ми. Аз съм България! Аз съм яркото слънце и уханните рози. Аз съм отрудените длани и мирното небе. Вярвайте ми, помнете ме и ме носете в песните си!

Песни и танци, музика и ритъм, вплитали се в едно, предавали се от поколение на поколение, са останали живи и днес в паметта на българския народ. И ако казват, че в своите песни всеки народ влагал душата си, то в нашите - народът е вложил сърцето си! Затова те ни вълнуват и днес. Дошли при нас преди векове те винаги ще живеят и ще ни изпълват с тъга и копнеж по един далечен и прекрасен свят. Народната песен и инструменталната мелодия са поддържали буден българския дух, звучали са по полята по време на тежък труд, по мегданите на народните празници и игри, в семейството. Днес народното музикално творчество живее в оригиналния си вид или в преработка, но винаги  БЪЛГАРСКО! Цялото това великолепие и разнообразие на народната песен и танц, заблестява с нова сила, пренесено на концертния подиум! Този необятен и неизчерпаем вълшебен свят, който ни говори чрез музиката, песента и танца, чрез цветовете и шарката на шевицата, пред нас претвориха:

ПФА Първомай- с ръководител Кичка Петкова,

Оркестър „Дионис” с ръководител  Петър Тенев и солист Димка Попова

Танцов състав „Евридика” с ръководител Адриан  Драгославов.

Ана Николова-секретар на Община Първомай, връчи поздравителен адрес и кошници с цветя от кмета на Община Първомай - Николай Митков, председателя на Общински съвет - Христо Вълчев и организаторите на Майските културни тържества.

КОНЦЕРТ НА ПФА „ПЪРВОМАЙ“ И ТАНЦОВ СЪСТАВ „ЕВРИДИКА“ КОНЦЕРТ НА ПФА „ПЪРВОМАЙ“ И ТАНЦОВ СЪСТАВ „ЕВРИДИКА“ КОНЦЕРТ НА ПФА „ПЪРВОМАЙ“ И ТАНЦОВ СЪСТАВ „ЕВРИДИКА“ КОНЦЕРТ НА ПФА „ПЪРВОМАЙ“ И ТАНЦОВ СЪСТАВ „ЕВРИДИКА“ КОНЦЕРТ НА ПФА „ПЪРВОМАЙ“ И ТАНЦОВ СЪСТАВ „ЕВРИДИКА“ КОНЦЕРТ НА ПФА „ПЪРВОМАЙ“ И ТАНЦОВ СЪСТАВ „ЕВРИДИКА“ КОНЦЕРТ НА ПФА „ПЪРВОМАЙ“ И ТАНЦОВ СЪСТАВ „ЕВРИДИКА“ КОНЦЕРТ НА ПФА „ПЪРВОМАЙ“ И ТАНЦОВ СЪСТАВ „ЕВРИДИКА“ КОНЦЕРТ НА ПФА „ПЪРВОМАЙ“ И ТАНЦОВ СЪСТАВ „ЕВРИДИКА“