В Първомай, празникът Богоявление започна с водосвет в църквата ,,Св.Георги”, след което литийното шествие, предвождано от малкия Йордан, носещ икона, се отправи към водоема в градинката пред пощата.

В ритуала тази година се включиха три момчета. Спасителят на кръста е 18-годишният Анастас Петров от Първомай, ученик в СУ ,,Проф.Асен Златаров”. Самият той каза, че е участвал и миналата година, но улавя светия символ на християнството за първи път.

Кметът поздрави ,,спасителя" на богоявленския кръст и му пожелала здраве и успехи, а отец Станимир благослови момчетата, престрашили се да скочат във водата.

След ритуала, отец Станимир посети сградата на Общината, за да освети кабинета на кмета и да благослови служителите.

Кметът поздрави ,,спасителя” на богоявленския кръст Кметът поздрави ,,спасителя” на богоявленския кръст Кметът поздрави ,,спасителя” на богоявленския кръст Кметът поздрави ,,спасителя” на богоявленския кръст Кметът поздрави ,,спасителя” на богоявленския кръст Кметът поздрави ,,спасителя” на богоявленския кръст Кметът поздрави ,,спасителя” на богоявленския кръст Кметът поздрави ,,спасителя” на богоявленския кръст Кметът поздрави ,,спасителя” на богоявленския кръст